Studenții UB, antreprenori în devenire, s-au reunit la Școala de vară de antreprenoriat

 

UNIHUB (Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul Universității din București) a organizat anul acesta a doua ediție a Școlii de vară de antreprenoriat, în perioada 2-6 septembrie 2019, la Sinaia.

Studenți de la programe de licență și master de la mai multe facultăți ale UB s-au înscris, cu scopul de a găsi sfaturi pentru a pune în practică ideile lor de afaceri, pentru a-și clarifica modul de porni o afacere sau din dorința de a afla mai multe despre antreprenoriat. Astfel, Stațiunea Zoologică de la Cumpătu a devenit pentru o săptămână locul potrivit pentru a descoperi antreprenoriatul. Echipa școlii de vară a pregătit un program plin de activități: traininguri interactive, sesiuni de mentorat, dezbateri, concursuri, având drept invitați antreprenori, experți și profesori ai UB.

Studenți ai Facultății de Administrație și Afaceri au participat cu mult entuziasm și au prezentat planurile lor de afaceri: Ana Maria But, Cristian Ioniță, Florin Stan, Nicoleta Iancu, Raluca Buzatu, Ioana Faur, Anamaria Dinu, Cornel Popescu.

 

 

Asociația Facultăților de Economie din România (AFER) a organizat anul acesta ediția a XIV-a a Olimpiadei Naționale a Economiștilor în Formare (ONEF 2019), pe două secțiuni: licență și master. Facultatea de Administratie si Afaceri, Universitatea din Bucuresti, a fost gazda și organizatoarea secțiunii licență, ce a avut loc între 12-14 mai la Predeal.

Olimpiada Națională a Economiștilor în Formare se desfasoară sub forma unei competiții de comunicări științifice, la care s-au înscris anul acesta, la secțiunea licență, peste 90 de studenți din 18 universități din România. Timp de trei zile, cei mai buni studenți economiști au prezentat lucrări de cercetare științifică din domenii diverse (management, marketing, finanțe, contabilitate, statistică, etc) dovedind interesul pentru găsirea de soluții la problemele economiei contemporane și aprofundând totodată cunoștințele teoretice dobândite în facultăți.

 

Eveniment în cadrul programului de master: Marketing Strategic și Managementul Vânzărilor

 

În perioada 31 Mai – 2 Iunie 2019, la Centrul de Conferințe al Universității din București de la Sinaia – Cumpătu, a avut loc Workshop-ul "Marketing strategic, Geomarketing și Asigurări", organizat în cadrul programului de master Marketing Strategic și Managementul Vânzărilor (www.faa.ro/msmv), de la Facultatea de Administrație și Afaceri. Evenimentul a reunit studenții, profesorii și antreprenorii, care au avut parte de o paletă largă de activități: prelegeri tematice, dezbateri și activități practice privind promovarea online și dimensiunea spațială a marketingului.

Masterul Managementul Crizelor (din cadrul Facultății de Administrație și Afaceri) și DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) organizează mâine, 15 mai 2019, caravana SMURD.  Evenimentul se desfășoară la Punctul de Pompieri din cadrul ROMEXPO – Bulevardul Expoziției nr.2, sector 1 – București, în intervalul orar 10-16.


Caravana constă ȋn deplasarea unui centru de formare mobil în care se vor organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

În perioada 10-12 aprilie 2019, Universitatea din București, în parteneriat cu Universitatea de Științe și Arte Aplicate din Lucerna – Hochschule Luzern, Association for the Renewal of Research and Education in Economics and Finance – AREF Geneva, Elveția și Ascent Swiss Business Management AG, organizează evenimentul All About Economy Film Days. Aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Confederației Elvețiene în România și al Băncii Naționale a României, evenimentul se va desfășura la Facultatea de Administrație și Afaceri, în sala 5 (clădirea Facultății de Matematică și Informatică).

Evenimentul, care se adresează în primul rând unui grup de peste 40 de studenți elvețieni de la diferite specializări și unui grup similar de studenți români, va conține proiecții de filme documentare pe teme economice și de istorie recentă, dar și filme artistice și ateliere cu studenți, profesori și specialiști din România și Elveția.

FAA - joi 6 decembrie, ora 16.00, sala POSDRU (bdul Regina Elisabeta nr 4-12, la subsol la Fac de Istorie)

Anul acesta Universitatea din București prin Departamentul de Consiliere și Orientare pentru Carieră în parteneriat cu AIESEC Universitatea din București organizează din nou Zilele Carierei! Acest eveniment își propune să aducă mai aproape două lumi strâns legate: cea a studenților Universității cu cea a angajatorilor din București.
Caravana Zilele Carierei vine să te colinde chiar la tine în facultate! Vei afla ce înseamnă să intri pe piața muncii chiar de la angajatorii domeniului tău de specializare, ce abilități implică și cum poți trece la următoarea etapă a vieții tale chiar din studenție.

Luni, 26 noiembrie, 2018, în cadrul cursului de Behavioral Economics (programul de master Economie Comportamentală – în limba engleză) a avut loc un workshop în care reprezentanți ai start-up-ului românesc Traderion (http://www.traderion.com) au prezentat cum aplică principiile economiei comportamentale și analiza datelor pentru a înțelege comportamentul investitorilor.

Pagina 1 din 6